Droogte in Oeganda heeft meer gevolgen dan je denkt

Het is droog in Oeganda. Al weken/ maanden is er geen regen gevallen, met als gevolg mislukte oogsten. Maat wat voor een impact heeft zo’n droogte in een land als Oeganda nu daadwerkelijk?

Dat er door het mislukken van de oogsten minder eten is, kunnen we ons allemaal voorstellen. Maar dat dit het begin is van een domino effect is al wat moeilijker in te beelden. En waar eindigt het?

Laten we beginnen bij het begin. Het is al weken/ maanden droog. De planten verdrogen, want de landbouw in Oeganda is afhankelijk van regen. Een waterleiding is er niet, laat staan een sproei installatie.

Lees meer...

We zijn aangekomen in Soroti

Na een reis van ruim twee dagen zijn we (mijn vader en ik) gisterenmiddag aan gekomen in Soroti. Vanuit deze plaats/stad in het Oosten van Oeganda werkt Stichting Chica aan haar projecten.

De eerste nacht in Oeganda hebben we doorgebracht in Kampala bij onze vaste stek, de Red Chilli Hideaway. Een prachtige rustige plek. En doordat ze ons nu kennen, worden we op een superleuke manier ontvangen door het personeel.

Hier konden we na een zeer hectische rit, omdat het geregend had, door Kampala wat rust pakken. Maar tevens begon hier ook al het eerste werk voor de projecten. Dat wat in Nederland was voorbereid, moest nu even gecontroleerd worden (Dus vooral telefoontjes plegen) en ook de post van AfriPads moest worden opgehaald. Gelukkig kwam alles uit zoals bedacht en konden we al snel echt rust pakken met een pizza uit de hout gestookte oven en een biertje.

Lees meer...

Projectreis Oeganda 2016

Op 17 november 2016 vertrek ik samen met mijn vader naar Oeganda. Iets later dan andere jaren, maar nog ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar. Dat begint in Oeganda in februari.

Dit jaar zal ik net als andere jaren onze vaste projecten Lwala Girls Primary School, Unity Nursery and Primary School en Jehiel Christian Nursery and Primary School bezoeken. Dit jaar is dat extra bijzonder, omdat ik mijn vader kan laten zien waar ik al een aantal jaar met Stichting Chica samen aan werk. Ook is er dit jaar dusdanig veel gebouwd en gedaan. Dus tijd om ze te bezoeken.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Log In or Sign Up