Doneren

PROJECTOMSCHRIJVING:

Sinds 2013 steunt Stichting Chica de Lwala Girls Primary School. Een meisjesschool in het Kaiberamaido district in het oosten van Oeganda. De school bestaat sinds circa 1955 en is opgericht door de katholieke kerk.

Op deze meisjesschool zitten op dit moment 959 meisjes in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar verdeelt over 7 klassen. Primary 1 t/m Primary 7

Veel van deze kinderen zijn weeskinderen en leven op de school. Er is voor deze kinderen niet voldoende geld om schoolmaterialen en maandverband te kopen.

Daarom bezoek ik samen met Stichting Chica elk jaar deze school om schoolmaterialen als pennen, potloden, schriften en wiskundesets te doneren. Sinds 2016 werken we samen met Afripads en doneren we ook maandverband aan de meiden die ongesteld zijn of binnenkort worden.

PROBLEEMOMSCHRIJVING:

Op de Lwala Girls Primary School zitten veel weeskinderen. Voor deze kinderen zijn niet voldoende schoolmaterialen en maandverband beschikbaar. Stichting Chica bezoekt daarom deze school jaarlijks, om schoolmaterialen en maandverband te doneren.

SCHOOLPAKKET:

Foto

DOEL:

  • Voldoende schoolmateriaal voor alle kinderen op de Lwala Girls Primary School.
  • Voldoende maandverband voor de meiden op de Lwala School die deze nodig hebben.

HOE WIL IK DIT DOEL REALISEREN:

Voor €5,- heeft 1 kind, 1 jaar schoolmateriaal of maandverband.

Samen met Stichting Chica zamel ik in Nederland geld in om in Oeganda schoolpakketten te kopen voor de weeskinderen van de Lwala Girls Primary School.

Voor meer informatie over evenementen, activiteiten en/of dit project, verwijs ik u graag door naar de website van Stichting Chica. Wilt u graag één of meerder schoolpakketen doneren druk dan op de donatie knop onderaan deze pagina.

Lees hieronder de laatste updates van de Lwala School

 

Doneren