Over Leon

Over Leon

Ik ben Leon Jacobs (1980) en woon in het Achterhoekse dorp Lichtenvoorde. In dit dorp ben ik ook geboren, opgegroeid en ik heb van kinds af aan de Achterhoekse nuchterheid, vrijheid en mentaliteit meegekregen. Daar ben ik trots op.

Op dit moment werk ik bij Dusseldorp, Infra, Sloop en Milieutechniek. In totaal met een tussenpose van 4 jaar werk ik inmiddels circa 17 jaar voor dit mooie bedrijf. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met Stichting Chica en haar projecten in Oeganda, Jart Media, Digi-Comfort en diverse outdoor activiteiten. Ook zit het reizen in mijn bloed. 50% van de wereldlanden wil ik gezien hebben voor mijn 50ste verjaardag. Een hele uitdaging. Gelukkig hou ik wel van een uitdaging.

PROJECT OEGANDA – STICHTING CHICA

Onderwijs is kennis, kennis is ontwikkeling. Ontwikkeling is voor een land erg belangrijk en begint al bij de jongste generatie. Nadat ik zelf de handen uit te mouwen heb gestoken bij bouwprojecten in Kroatië en Italië, ben ik erachter gekomen hoe belangrijk directe hulp en korte lijnen zijn voor een project. Dit geld ook voor projecten op het gebied van onderwijs.

Een stichting en/of project zelf hoeft niet groot te zijn, om een verschil te maken. Rechtstreeks contact met de lokale community, een goed netwerk en de juiste samenwerkingen hebben hier een veel groter aandeel in. Ik hou ervan deze verbindingen te vinden en te maken, zowel in Nederland als in Oeganda of de rest van de wereld.

Elke keer als ik in Oeganda ben is het weer super gaaf om te zien, hoe de mensen, de projecten en het land vorderen. Nationale en internationale samenwerkingen die werken aan een prachtige toekomst voor het land. Hier sta ik elke dag met plezier en vol energie voor op. Om weer opnieuw onderdeel te mogen zijn van deze organisaties die samen van een project een succes willen maken.

Projecten waar ik nu samen met diverse organisaties aan werk:

REIZEN EN PROJECTEN IN OEGANDA

Reizen zit in mijn bloed. Continue stromen de plannen binnen en komen er nieuwe ideeën. En ja, die uitdaging! Voor mijn 50ste, 50% van de wereldlanden bezoeken. De uitdaging is er nog steeds, maar doordat ik elk jaar naar Oeganda afreis om te werken aan diverse projecten gaat het op dit moment niet zo hard. Maar ach, het werken aan deze projecten maken dat ruimschoots goed.

Wil je ook ervaren hoe mooi het is om aan deze projecten te werken? Ga dan een keer mee naar Oeganda. Ik beloof je dat je daarna net als ik verliefd bent op dit land.

JART MEDIA

Mijn fotocamera is mij vaste reisgenoot. Of het nu met mijn iPhone is of met mijn Canon. Een mooi moment probeer ik zo mooi en creatief mogelijk vast te leggen. Is hij interessant genoeg, dan vind je hem terug op jartmedia.nl en Instagram.

DIGI-COMFORT

Ik help graag mensen verder met mijn kennis en kunde. Ik ben van mening dat de wereld niet altijd om geld of waarde draait. Je kun elkaar ook gewoon eens verder helpen.

Onder de noemer Digi-Comfort help ik mensen graag met hun website, werken in de cloud, social media en/of huisautomatisering. De wereld wordt steeds digitaler en iedereen moet maar mee. Dat is lang niet voor iedereen even makkelijk. Dit terwijl het er juist makkelijker van zou moeten worden. Dat is de reden waarom ik mijn grootste hobby graag deel met mensen die het niet als hun grootste hobby zien.

Door mijn kennis te delen. Mensen er net op een andere manier naar de mogelijkheden te laten kijken. Ze te laten ervaren welke gemakken de digitale wereld kan brengen. Wil ik de last, die mensen ervaren bij deze dagelijkse werkzaamheden, die nou eenmaal moeten gebeuren, verminderen.